Får deg i form til KnarvikMila

Postet av Knarvikmila den 9. Mar 2016


HENT GRATIS TRENINGSPROGRAM HER:

5 og 10 kilometer - nybegynner
5 og 10 kilometer - trent
Halvmaraton


Drømmer du om å gjennomføre ein 10 kilometer eller halvmaraton? Vår samarbeidspartner og personlege trenar Svein Roar Kvamme hjelper deg med å komme i form.

– Det er ikkje for seint å starte opptrening for å meistre eit halvmaraton i Nordhordland i september, fortel Svein Roar Kvamme.

Han har jobba på Sprek og Blid Knarvik sidan 2009. I 2012 var han ferdig utdanna personleg trenar (PT), og har sidan den gong jobba fulltid som det.

Dei tre treningsprogramma Kvamme har skreddarsydd for KnarvikMila er tilpassa to ulike nivå. Det eine programmet for deg som har sprunge litt, men aldri hatt noko systematikk i treninga – og som er klar for to til tre treningsøkter i veka. Dei to andre programma er for deg som allereie trenar litt og gjerne har deltatt i mosjonsløp tidlegare, og som no ikkje berre vil gjennomføre, men kanskje sette ny personleg rekord.

– Her er det lagt opp til tre til fire økter per veke, seier Kvamme.


Hevar melkesyreterskelen

Han har lagt stor vekt på å jobbe godt med å skape ein solid grunnmur.

– Melkesyreterskelen er den viktigaste faktoren for å prestera på lange løp, derfor er målet å heve denne gjennom heile programmet, seier Kvamme som legg til at springing er belastande for kroppen og at han derfor er opptatt av å gradvis auke mengde og intensitet slik at ein unngår skadar.

– Å halde seg frisk og skadefri er alfa omega om ein ønskjer å verte ein betre løpar, seier den erfarne springaren.

Her finn du oversikt over heile programmet.

Pallplass
Kvamme har sjølv delteke på KnarvikMila fleire gonger og dette, saman med deltaking på andre lokale løp, var ein av grunnane til at han la fotballskoa på hylla og heller satse på springing. Etter ein topp 10-plassering på 5 kilometeren i 2008, begynte han å springe meir – noko som gav gode resultat.

– Andre plass på 5 kilometeren i 2010 og siger i 2011 er minnerike og gode opplevingar å ha med seg. Ein 5. plass i NM halvmaraton – som var ein del av KnarvikMila i 2014 er også eit av høgdepunkta, fortel Kvamme.


Planlegg
i løpegruppe
Han er imponert over korleis Mila engasjerer og motiverer så mange menneske til å vere fysisk aktive. Allereie no har han fått spurnad om å hjelpe folk i form til å kunne delta på halvmaraton i september.

– Dersom fleire ønskjer individuell oppfølging og tilpassing, legg vi til rette for det, seier PT-en som òg røper at det er planar om å starte opp løpegrupper retta spesifikt mot KnarvikMila.


Kom i form til KnarvikMila du òg! Last ned treningsprogram her:
5 og 10 kilometer - nybegynner
5 og 10 kilometer - trent
Halvmaraton
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.